gittigidiyor

Skype Hakkında önemli detaylar

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Skype Güncellendi! İşte Eklenen Yeni Özellikler

Microsoft, Skype uygulamasını Android ve iOS için yeniledi! İşte yenilikler...

skype-guncellendi-iste-eklenen-yeni-ozellikler.jpg
Microsoft, geçtiğimiz haftalarda Android için yayınladığıSkype 5.6 ile "daha keyifli bir deneyim" vadetmişti. Firma dün hem Android, hem de iOS için yayınladığı yeni sürümde ise hem görünümü değiştirdi, hem de başka değişiklikler yaptı.
Skype'ın yeni Android sürümü Skype 6.0 for Android, Google'ın Material Design tasarım dili için yenilenirken "kayan eylem düğmesi", gelişmiş arama ve geliştirilmiş mesajlaşma gibi yeni işlevlerle geliyor. Bu yeni işlevler sayesinde yeni bir sohbet başlatmak, önemli kişilerinizi ve sohbetlerinizi bulmak, okunmamış mesajlarınızı ekrana getirmek çok daha kolay bir hale geliyor.
Skype 6.0 for iOS da kullanıcı arayüzünde yenilikler yaparken, dokunmatik hareketleriyle işlevlere ulaşmanızı hızlandırıyor. Yeni sürümle birlikte konuşma veya videolu görüşme sırasında fotoğraf, web bağlantıları ve gülen yüzler paylaşmak daha kolay hale geliyor. Gelişmiş arama ve yenilenen iPad deneyimi, uygulamanın iOS sürümündeki yenilikler arasında.
skkype.jpg

Microsoft, uygulamanın Windows 10 Mobile sürümü hakkındaysa herhangi bir bilgi vermedi. Daha önce sızan ekran görüntüleri, Skype deneyiminin diğer iletişim uygulamalarıyla entegre edileceğini göstermişti
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Skype Wi-Fi, Yeni Adıyla Microsfot Wi-Fi

Geride bırakmış olduğumuz yıllar içerisinde Microsoft tarafından satın alınan Skype, Üzerinde gelişim gösterilen Skype Wi-Fi artık Microsoft Wi-Fi olarak revizyon sürecine uğradı.

skype-wi-fi.jpg
Windows 10 uygulamasının dağıtımına neredeyse oldukça kısa süreli günler kalmasıyla b kez yapılan açıklamaların sonucunda karşımıza Windows 10 Build yapısının 10166 sürümünün hazırlandı fakat henüz RTM seviyesi gelmiş değil.
windows8_step1.png

Son sürümlerin de oldukça fazla yer vermiş olduğu yeniliklerini test sürecine taşınan Microsoft, Yapmış odluğu Wi-Fi özelliği sayesinde Windows 10’a eklemiş olduğu özelliklerinden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Firma geliştirmiş olduğu bu Wi-Fi uygulaması bakıldığın da Skype Wi-Fi uygulamasını tekrardan revizyon sürecine girmiş durum böyle olunca da isim sürecinden de değişiklik gerçekleştirilmiş.
Gelişim sürecinde olan bu yeni Wi-Fi hizmetine baktığımız da test aşamasında olduğunu durum böyle olunca da sadece Seattle gibi bir bölge içerisinde kullanılabilecek ek olarak oldukça basit bir ifade sayesinde hareket halinde olanların internet bağlantıların kablosuz olarak kullanmalarına imkân tanıyacak.
Firma bu tarz bir özelliği geliştirmek için birden fazla servis sağlayıcısıyla anlaşma gerçekleştirdi. Durum böyle olunca yavaş yavaş betadan çıkarak çok daha etkili bir kullanım sürecine gireceğinden oldukça eminiz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Skype 7.6 ile Yeni Emoticonlar Geldi

Skype uzun yıllardır hem yazılı olarak hem de sesli beraberinde ise görüntülü konuşmalar da tercih edilen en popüler yazışma programlarının arasında yer alıyor.

skype-7-6-ile-yeni-emoticonlar-geldi.png
Microsoft tarafından yapılan Messenger sürecinin yok edilmesi sonucunda ortaya çıkarılan Skype yeni dönenin Messenger uygulaması olarak akıllar da kalıyor. Firmanın gerçekleştirmiş olduğu yeni güncelleme sonucunda Skype 7.6sürümüne yükseldi. Geliştirilen uygulama içerisinde çok daha da gelişmiş bir sohbet süreci yer alıyor.

Microsoft çatısı altında çalışan Skype yetkililerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda birden fazla performans düşüklüğüne neden olan uygulamalar düzeltilerek çok daha temiz bir Clean Code sürecini girilmiş.
Yakın bir zaman dilimi içerisinde Windows 8 üzerinde yer alan Metro UI tasarımına sahip olan Skype uygulamasının desteğini kaldıracağını açıklayan firmaSkype 7.6 sürümüyle eksiklikleri tamamlayarak çok daha iyi bir kullanım sürecine giriliyor.
Geliştirilen sürüm üzerine baktığımız da Disney Emoticonları ile farklı bir emoji süreci yaratıyor. Ortaya çıkarılan emojilere baktığımızda henüz tüm kullanıcılara aktif bir şekilde değil. Kısa bir süre içerisinde tüm kullanıcılara dağılacağı dile getirildi.
Geçtiğimiz günlerde internet ortamın paylaşılan oynanış videosu ile birlikte kullanıcıların beğenisini toplamayı başardı.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Skype Translator Güncelleme Aldı

Geçtiğimiz 2014 yılının Mayıs aylarında karşımıza çıkarıldığı beraberinde ise Aralık ayında ilk versiyonuna tanıklık ettiğimiz Skype Translator gün geçtikçe hızlı bir şekilde kapasitesinin de artımı gerçekleşiyor.

skype-translator-guncelleme-aldi.jpg
Microsoft tarafından sunulan hizmete yakından bakacak olursak, Gerçekleştirilen bir konuşma süreci içerisinde anlık olarak çeviri yapabilme desteğine sahip. Firma yapmış olduğu çalışmalarla birlikte dil kapasitesin de yükselterek çok daha da fazla bir kullanım sunuyor. Ortaya çıkan servise bakıldığında ise Fransızca ve Almanca ’da eklenmiş oldu.


Skype Translator uygulamasına geçtiğimiz aylarda ise İtalyanca ve Çince de eklenmiş oldu. Bu dillere ek olarak da Fransızca ve Almanca dillerinden sonra yetenekli uygulama içerisinde yaklaşık olarak altı dili (bunlar; İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Çince, Fransızca ve Almanca) barındırmaya başladı. Bu süreç içerisinde dünya genelinde oldukça fazla kullanılan dilleri destekleyen hizmete baktığımızda neredeyse %30’luk bir dilime sahip olmuş durumda
Microsoft’un ek olarak işitme sorunlarına sahip olan kullanıcıların da Skype Translatorkullanımını çok kolay bir hale getirmek için yapmış olduğu çalışmayı duyurdu.Microsoftbünyesi altında çalışanlardan bir tanesi olarak karşımıza çıkan Ted Hart yapmış olduğu açıklama içerisinde, 'Microsoft'un Skype tercüme ekibinin yardımıyla işitme engellilerin birbiriyle iletişim kurması artık zor değil.' ifadelerini kullandı.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Microsoft, Skype for iPhone uygulamasının yeni sürümü Skype 5.13'ü kullanıma sundu. Yeni versiyon ile birlikte Apple Watch merkezli pek çok yenilik iPhone sahiplerini bekliyor.



skype-iphone.jpg
Microsoft, iPhone akıllı telefon kullanıcıları için Skype'ın yeni sürümünükullanıma sundu. Skype 5.13 ile birlikte iPhone sahipleri artık kendilerine uygulama üzerinden gönderilen linklerin içeriklerini adrese gitmeden degörebilecekler.Apple Watch ile de uyumlu olan Skype 5.13 versiyonu sayesinde akıllı saatin kullanıcıları, iPhone'larını ceplerinden çıkartmadan gelen Skype çağrılarına sesiyle yanıtverebilecek.

Apple Watch üzerinden, Skype listenizdeki favori kişilerinizle sadece akıllısaati kullanarak da konuşmanız artık mümkün. Bunun için yapmanız gerekense Skype for iPhone uygulamasını açmanız, favoriler sekmesine gelip, alttaki favorilere ekle kısmına dokunmak. Böylece saat üzerindeniPhone aracılığıyla Skype sohbetigerçekleştirebilirsiniz.
skype-on-iphone.jpg

Skype iPhone daha da güçlendi

Skype for iPhone son sürüm ile birlikte aynı zamanda tüm konuşmalarıForce Touch özelliğiyle seçebilmek de mümkün.
Ayrıca listenizdeki arkadaşlarınızdan bir tanesi sizi Skype for iPhone ile aradığında Apple Watch bildirimde bulunuyor, red ya da onay verebiliyorsunuz.Çağrıya onay verirseniz telefonunuzu kullanmak durumunda kalıyorsunuz.
Ücretsiz olan uygulamayı buradan indirebilirsiniz.
Uygulama içi ödeme seçenekleri olduğunu da hatırlatmış olalım.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Skype Gömülü Uygulama Olarak Geliyor

Sony firmasının geliştirmiş olduğu Xperia Z4 Tablet ve LG Tablet'ler neredeyse 2015'in ikinci yarısından itibaren içerisinde Skype yüklenmiş olarak raflarda yerlerini alacaklar.

skype-gomulu-uygulama-olarak-geliyor.jpg
Sony firmasının geliştirmiş olduğu Xperia Z4 Tablet ve LG Tablet'ler neredeyse 2015'in ikinci yarısından itibaren içerisinde Skype yüklenmiş olarak raflarda yerlerini alacaklar. Geliştirilen ürünlerin üzerilerinde aynı zamanda Microsoft Office yazılımları da yer alacak.

Microsoft firmasının Android tarafında yapmış olduğu ataklar devam ediyor. Günümüze kadar yaklaşık olarak 31 Android tablet firmasıyla anlaşma imzalayan yetenekli yazılım devi pek çok uygulamasını tablet içerisinde hazır olarak kullanıma sokmayı hedefliyor. Firma bu süreç içerisine ilk olarak Skype hizmetinden yararlanarak sohbet uygulamasınınstok uygulamalar listesine koydu. Şuanlık yetenekli sohbet uygulaması sadece iki cihaz üzerinde yer alacak. Özellikle iş adamların hoşuna giden uygulama son zamanlarda oldukça fazla popülerliğe sahip.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Skype'dan Canlı Çeviri

Skype programında kayıt sağlanarak gerçek zamanlı bir çeviri hizmetini seçmen çok daha mantıklı olacak. Skype Translator ile birlikte onunda önizleme sürümü bugün itibariyle Windows 8.1 ve Windows 10 Teknik Önizleme sürümlerini yüklemeye başladı.

skype-dan-canli-ceviri.jpg
Skype programında kayıt sağlanarak gerçek zamanlı bir çeviri hizmetini seçmen çok daha mantıklı olacak. Skype Translator ile birlikte onunda önizleme sürümü bugün itibariyle Windows 8.1 veWindows 10 Teknik Önizleme sürümlerini yüklemeye başladı. Bazı kullanıcıları için geliştirmiş olduğu sistem sayesinde Google üzerinden farklı dil seslerine sahip olan kontrolleri sağladı.

Windows 8.1 ve üzeri tablet versiyonlarında bilgisayar kullanıcıların kullanabildiği servis şuanda İngilizce olarak kullanılıyor. İspanyolca, İtalyanca ve Mandirin dilinde konuşmaları maksat kaliteli bir şekilde çevirilerini yapmak. Yapılan bir araştırma içerisinde aralarında Türkçe'nin yer aldığını toplamda 50 dil ile birlikte bir indirme sonucunda çevrimdışı olarak da kullanabiliyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Microsoft'un yaklaşık 1 yıl önce ilk kez gösterdiği Skype Translator final sürüme doğru ilerliyor. Uygulamanın önizleme sürümü tüm kullanıcılar için yayınlandı.


skype-intro.jpg

Microsoft'un yaklaşık 1 yıl önce ön gösterimini yaptığı Skype Translator gelişimini sürdürüyor. Geçtiğimiz Kasım ayında sınırlı bir önizlemesi sunulanuygulama tüm kullanıcıların denemesine açıldı. Herkes için Skype Translator, sesli çeviri desteği ile Windows uygulama Mağazası'ndaki yerini aldı.Henüz yolun başında

Uygulama anlık sesli çeviride şimdilik sadece İngilizce - İspanyolca çeviriyi destekliyor. Sesli çeviri için dil sayısının önümüzdeki günlerde artacağı
Microsofttarafından açıklanmış durumda. Ayrıca, anlık sohbet sırasında yazılı çeviri desteği de 40 dile kadar sunulmuş durumda.
skype-translator.jpg
Hangi diller destekleniyor?

İngilizce, Almanca, Çince, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca gibi dilleri destekleyen Skype Translator Windows
8.1 işletim sistemli tablet ya da dizüstü bilgisayarlarda çalışıyor.
Skype Translator önzilemesini buradanindirebilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Microsoft’un yazılımlar ve kodlamayla ilgili son gelişmeleri ve yenilikleri paylaştığıBuild 2015 etkinliğinde Skype ile ilgili bir şeyler de söylendi. Microsoft CEO’su Satya Nadella Skype’ın en son yeniliğini burada duyurdu. Web tabanlı yeni bir yazılım geliştirme aracı (SDK) çıkaracak olan Skype böylelikle doğrudan diğer uygulamalar içine eklenebilecek. Yerel sohbet istemcisi geliştirmek yerine geliştiricler, Skype’ın arama ve sohbet işlevlerinden yararlanabilecek.
Bu yenilik açık bir şekilde duyurulmadı, sadece Office’in içinde bulunan sohbet istemcisinden söz edilirken bu yeniliğin de açıklaması yapılmış oldu. Ancak bu yeni SDK sadece Office’te değil, ister masaüstü ister mobil olsun, herhangi bir web uygulamasında kullanılabilecek.
Geliştiriciler bu SDK sayesinde Skype hesabı da olan 1.5 milyar Office kullanıcısına anında erişebilecek. Kullanıcıların yapması gereken tek şey başka bir uygulamada Skype’ı kullanmak olacak. Aslında çoğu kullanıcı otomatik olarak giriş yapmış olacağı için daha önce çıkış yapmadıkları sürece kullanabilecek. Nadella Skype’ın bu işlevinin görüntülü görüşmeleri de kapsayacağının altını çizdi.
Söz konusu SDK özellikle yerel uygulamalardan çok web uygulamalarına bağlı olan geliştirmekte olan pazarlar için kullanışlı olacak. Üstelik Microsoft’un Skype için gerçek zamanlı çeviri araçları üzerinde çalıştığını da belirtmek gerekiyor.
Microsoft SDK’yı yayınlamış olsa da, bu işlevden son kullanıcıların ne zaman yararlanacağı bilinmiyor. Ancak önümüzdeki birkaç ay içinde Skype destekli web uygulamalarını görmeye başlarız.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Skype Android sürümü gelen taze bir güncelleme ile yepyeni özelliklere kavuştu. Bunlardan bazıları iOS ve PC sistemlerinde daha önce de yer alan özelliklerden.


Click here to view the original image of 580x330px.
skype.jpg
Sesli, metin bazlı ve görüntülü sohbet çözümleri arasında en önde seyreden Skype, masaüstü sistemlerin yanı sıra iOS ve Androidplatformlarındaki varlığına da devam ediyor. Skype iOSsürümünün içerdiği özellikler ve performans daha öne çıkarken, bazı ek yeniliklere sahip olmayan Skype Android bir parça geri planda kalıyordu. Yeni güncellemeise bu durumu tersine çeviriyor.

Skype Android sürümünün yayınlanan yeni güncellemesi Version 5.3 ile birlikte, bir sürediriOS ve masaüstü sistemlerde mevcut özellikler Android platformuna taşındı. Güncellenensohbet baloncukları arayüzü, daha fazla emoji seçeneği dikkat çekenler arasında. Öne çıkan bir başka yenilik de, bir süredir PC'lerde gördüğümüz büyüyen hareketli emote'lar.
Skype Android artık daha güçlü
Artık Skpye Android versiyonunda da metinsiz ve sadece bir emote içeren mesajlar attığınızda, sistem otomatik olarak kullanılan emote'u büyütüyor.
Dikkat çekici ve belki de en önemli özellik, mesajlaşmayı kaldığınız noktadan takip edebilme desteği. Şayet sohbet esnasında cihazdan uzaklaşır ya da başka bir uygulamaya geçerseniz,Skype Android sizin için kaldığınız kısma otomatik olarak dönüyor. Grup sohbet avatar seçeneklerini güncelleme ve çoklu hesap yönetimindeki ekstra seçenekler de sağlanan kolaylıklardan.
Skype Android sürümünü buraya tıklayarak indirebilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
skype_icon.jpg
Skype

Lisans:Ücretsiz (Freeware) Dil Desteği:Türkçe Ingilizce Fransızca Almanca Rusça İspanyolca Portekizce İtalyanca Son Sürüm:7.0 Sistem:Windows XP/Vista/7/8 Dosya Boyutu:2.04 MBÜretici:Skype Ekleme Tarihi:2014-10-09 06:57:00



“ Sesli ve Görüntülü Konuşma Programı ” Tarafından 21 gün önce tarihinde eklendi


Skype, Dünyanın her yerinden kişilerle görüntülü, sesli ve anlık olarak mesajlaşmanıza olanak sağlayan popüler iletişim programıdır. Dünyanın her yerinden herhangi bir kişi ile program üzerinden ücretsiz arama yapabilir ve görüntülü olarak konuşabilir Skype programı ile anlık olarak mesajlaşabilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
skype-intro.jpg
Ekim ayı başında önizleme sürümü kullanıma sunulan yeni
Skype'ın final sürümü yayınlandı. yer verdiğimiz önizleme sürümünde mobil uygulamaya yakınlaşmasıyla dikkat çekenSkype, en büyük değişimi görsel arayüz tarafında yaşamıştı.
Yeni tasarım yeni arayüz
Arayüzü yeniden tasarlanan uygulama Microsoft'un modern tasarım dilini yansıtacak şekilde elden geçirildi. Final sürümü yayınlanan yeni uygulama geçirdiği görsel değişimler dışında kullanıcılara daha kolay sohbet, paylaşım ve fotoğraf görme olanağı da sağlıyor.
screen_shot_2014-10-08_at_81902_pm_story.jpg

Yeni özellikler
Kullanıcılar artık video çağrılarını yazışmalarıyla yan yana sürdürebiliyor. Grup video görüşmeleri yeni sürümde ücretsiz olarak yapılabilirken, anlık mesajlaşma için kullanılan emotions'lar da büytülmüş olarak sunuluyor. Yeni Skype sürümünü Windows için buradanMac için buradanindirebilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Microsoft, popüler iPhone uygulamalarına Apple Watch desteği kazandırmakta fazla vakit kaybetmemişti. Şirketin haberleşme uygulaması Skype, geçtiğimiz ilkbaharda Apple Watch’a giriş yapmasının ardından şimdi de Android Wear işletim sistemli saatlerle bileklere taşınıyor.
skype-android-wear-290915-3.png

Skype Android uygulaması için yayınlanan son güncellemeyle mesajlaşma, yeni Skype Moji’leri ve arama yanıtlama veya reddetme gibi özellikler bileklere taşınıyor.
skype-android-wear-290915-2.png

Çağrı yönetmimi konusunda Android Wear Skype’a pek fazla şey vadetmiyor ancak mesajların yanıtlanabilmesi kullanışlı bir özellik olarak ön plana çıkıyor. Skype Android Wear işletim sistemli akıllı saatleriyle bileğe doğru konuşup mesaj yazdırmak, Moji göndermek veya daha önceden hazırlanmış bir yanıtı karşı tarafa hızla iletmek mümkün oluyor.
skype-android-wear-290915-3.png

Arama yönetimi konusunda ise Android Wear, Skype kullanıcılarına gelen aramayı kabul etme veya geri çevirme, mevcut bir sohbeti sonlandırma veya sessize alma gibi özellikler sunuyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
akype-paylas-butonu-051115-1024x531.jpg

Web sitelerinde bulunan Facebook, Twitter veya Pinterest’te paylaş butonlarının arasına yakında bir yenisi daha eklenebilir. Skype, web sitelerindeki içeriklerin kendi platformu üzerinden iletilmesini mümkün kılan “paylaş” butonunu duyurdu.
Kullanıcılar “Skype’ta paylaş” butonuna tıkladıkları zaman bir pencere açılıyor. Bu açılan pencere üzerinden Skype hesabına giriş yapılabiliyor. Bağlantıyı gönderecekleri kişileri seçen kullanıcılar, paylaşmadan tanım cümlesi yazabiliyor.
Skype’ın paylaşım butonunun eklendiği ilk site Microsoft’un sahibi olduğuMSN.com oldu. Hindistan merkezli sify.com da Skype paylaşım butonunun eklendiği bir diğer site olarak dikkat çekiyor.
Skype son zamanlarda kullanıcı sayısını artırmak için önemli hamleler yapıyor. Kısa süre önce sohbet URL’lerini duyuran servis, böylelikle Skype hesabı olmayanların da sohbetlere katılabilmesinin önünü açmıştı. Skype’ın son zamanlarda Microsoft Office ile daha entegre hâle geldiğini de belirtmek gerekiyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Skype Android tarafında bir güncelleme aldı. Güncellenen Skype hangi yeni özellikleri içeriyor? Skype güncellemesinin detayları


skypeta-videolari-kaydetme-donemi-1447923473.jpg
Popüler mesajlaşma, sesli ve görüntülü konuşma programı Skype'ınAndroid versiyonuna gelen güncelleme ile birlikte kullanıcılara yeni özellikler özellik sunuldu. Masaüstündeki versiyonuyla daha sık kullanılanSkype, son yıllarda mobil platforma önem vererek kendini geliştirmeye devam ediyor
skypeta-videolari-kaydetme-donemi.jpg

Yeni neler var?

Skype'ın Android platformuna gelen son güncelleme ile kullanıcılar kendilerine mesaj olarak gelen videoları, isterlerse Android telefon ya da tabletlerine kaydedebilecekler.
Bunun yanında görüşmeleri daha iyi yönetebileceksiniz. Silme, okundu olarak işaretleme veya bildirimleri kapatma seçeneklerinin olduğu araç çubuğunu açmak için son görüşülenler sekmesinde kişiye veya sohbete dokunup basılı tutmanız yeterli. Fotoğraf galerinizdeki fotoğrafları Skype grup sohbetlerinde doğrudan paylaşmanız da bu güncelleme ile gelen özellikler arasında yer alıyor. Şu anda aktif olan bu yeni özellikleri kullanabilmek için cihazınızdaki Android versiyonunu güncellemeniz yeterli. Aşağıdaki linkten hemen Skype uygulamasını yükleyebilirsiniz.
:: Skype indirmek için tıklayın
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
skype-in-mobil-uygulamasina-ucretsiz-goruntulu-grup-gorusmesi-ozelligi-eklendi-705x290.jpg
Skype'ın mobil uygulamasını kullanan kişiler bundan sonra ücretsiz bir şekilde görüntülü grup görüşmesi yapabilecekler.Uzakta bulunan bir akrabanızı, sevgilinizi, arkadaşlarınızı ve hatta patronunuzu arayabildiğiniz Skype, uzakta bulunan kişileri aynı an içerisinde görüştürebilmek adına birçok özelliğe sahip olan platformlardan birisi. Kısa zamanda büyük başarı yakalayabilmiş ve şu an benzer uygulamalar arasındaki en iyi platform olma ünvanını elinde bulunduran Skype, Microsoft tarafından yapılan bir açıklamaya göre herkesin beklediği özelliklerden birisine kavuşuyor.

Microsoft, Skype'ın mobil uygulamalarına ücretsiz görüntülü grup görüşmesi özelliğini ekleyeceğini duyurdu. Microsoft'un açıklamasında belirttiğine göre Skype'ın bu özelliğinden hem Android, hem iOS, hem de Windows 10 kullanıcıları faydalanabilecek. Ücretsiz görüntülü video görüşmesi özelliğine ilişkin açıklamalar, sadece birkaç saat önce Microsoft'un sözcüsü tarafından gerçekleştirildi. Skype'ın mobil uygulaması yapılan bu açıklamaya rağmen hala ücretsiz görüşme özelliğine sahip olmuş değil, ancak özelliğin yakın bir tarihte kullanıma açılması bekleniyor.

11x063010523vxasvc.jpg


Kullanıma sunulmasının ardından Skype kullanıcılarının maksimum 25 kişiden oluşan grup oluşturabileceği ve bu grupta bulunan kişiler arasında görüntülü görüşmelerin yapılabileceği bildirildi. Ücretsiz olacak olan bu özelliğin hala kullanıma sunulmamış olmasına rağmen Microsoft tarafından yapılan açıklamaya göre internet sitesinden kayıt yaparak özelliği önceden kullanmayabaşlayabilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Skype’ın en yeni sürümünde kullanıcıların IP adresleri varsayılan olarak gizli tutuluyor.

Yaklaşık beş yıl önce Microsoft’un 8.5 milyar dolara satın aldığı Skype, Bu adımla birlikte Skype’ın iOS başta olmak üzere, Android ve Windows 10 Mobile uygulamaları görüntülü grup sohbeti desteği kazanmıştı.
Skype kullanıcı adı üzerinden kolaylıkla bulunabilen IP adresi, DDOS saldırılarında kullanılıyordu. Microsoft, bunun önüne geçebilmek için ayarlara IP gizleme özelliğini eklemişti. Ancak birçok kullanıcı bu özellikten habersiz olduğu için, yine DDOS saldırılarıyla karşılaşıyordu. Microsoft son sürümle birlikte IP gizleme özelliğini varsayılan hale getirdi. Yani artık Skype’ın en güncel sürümünde IP bilgisi görüntülenemiyor.
skype-22-700x393%5B1%5D.jpg

Alınan bu kararla, kullanıcılara çok daha güvenli bir görüşme deneyimi sunulacağı belirtildi. Skype’ın eski sürümünden vazgeçemeyenler IP adreslerini “Araçlar” > “Seçenekler” > “Gelişmiş” > “Bağlantı” menüsü üzerinden “uPnP”i aktifleştirerek, “Yalnızca kişilerinize doğrudan bağlantı izni verin” seçeneğini işaretleyerek gizleyebilirler. Skype’ın en güncel sürümüne de buradaki bağlantıdan erişebilirsiniz.
1330330522_skype04.01.2012.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

[h=2]Microsoft, yaptığı açıklamayla Haziran 2016’dan itibaren Skype’ın akıllı televizyon desteğini bitireceğini bildirdi.[/h]Son yıllarda işletim sistemleriyle birlikte akıllanan televizyonlar, uygulama desteği sayesinde internetten birçok farklı işlem gerçekleştirebiliyor. Kamera ve mikrofonla donatılan akıllı televizyonlar, görüntülü görüşmelerde de kullanılıyor. Skype, bilgisayarlara ve mobil cihazlara ek olarak akıllı televizyonlarda da yer alıyor ve bu sayede internetten görüşme yapılabiliyor.
Ancak Skype’ın sahibi Microsoft, yaptığı açıklamayla akıllı televizyonlarda bu desteğe son vereceğini bildirdi. Samsung ve LG gibi birçok dev üreticinin akıllı televizyonlarında varsayılan olarak kurulu olarak gelen Skype uygulaması, Haziran 2016 itibariyle kullanılamayacak.
Microsoft, Skype kullanıcılarını akıllı televizyonlar yerine mobil ürünlere yönlendirmek istiyor. Haziran itibariyle Skype desteğinin sonlandırılmasıyla, televizyon üreticilerinin de uygulamayı varsayılan listesinden çıkaracağı tahmin ediliyor. Çünkü Microsoft’un desteğini kesmesi, Skype’ın çeşitli güvenlik açıklarıyla karşı karşıya gelmesine sebep olabilir.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Microsoft Windows 10’u duyurduğundan bu yana masaüstü bilgisayardan bilgisayara, her cihazda çalışabilen evrensel Windows platformunun öneminden bahsediyor. Şirketin en büyük iştiraklerinden biri olan Skype’ın, sayıları giderek artan Windows 10 tabletler ve dönüştürülebilir bilgisayarlar için hâlâ pek de mobil dostu olmayan uygulamasında ısrar etmesi doğrusu biraz garip karşılanıyordu.
Neyse ki, bu durum değişiyor. Microsoft Skype’ın tüm özelliklerini entegre edecek evrensel uygulamanın hazırlıklarını yapıyor. Daha da fazlası, gelecekte bu uygulama sadece masaüstü ve dizüstü bilgisayarlara özel olan uygulamanın da yerini alacak.
Şirket kullanıcı arayüzünü sadeleştirmeye tekrarlanan menüleri ve unsurları kaldırarak başlıyor, böylelikle kullanıcı arayüzü dokunmatik ekranlarla daha rahat kullanılır hâle geliyor. Buna rağmen masaüstü versiyonun tüm özelliklerine hazırlanan ön izleme sürümünde henüz rastlanmıyor. Şu anda bire bir sohbet ve fotoğraf gönderimi gibi standart işler gerçekleştiriliyor.

Ne var ki, ön izleme sürümüyle henüz Skype kullanan veya kullanmayan birisiyle sohbet başlatılamıyor, bir grup oluşturulamıyor ya da grup mesajları gönderilemiyor, sesli veya görüntülü grup sohbetleri yapılamıyor; ekran, dosya veya video mesaj paylaşımı gerçekleştirilemiyor, her bir sohbetin bildirimi yönetilemiyor.
Ancak tüm bu özelliklerin ve daha fazlasının önümüzdeki birkaç sürümle birlikte geleceği Microsoft tarafından dile getiriliyor.
Skype’ın yeni sunacağı deneyimi önceden tatmak isteyenlerin Windows Insiderkullanıcısı olmaları gerekiyor. Şirket şu sıralar performansla ilgili olarak geri bildirimleri fazlasıyla bekliyor. Eski uygulamanın tamamen kaldırılmasıyla birlikte hazırlanmakta olan uygulama da daha fazla kullanıcıya ulaşacaktır.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
skype-logo-620.png



Skype Evrensel Uygulaması Yakında Mobil ve PC için Yayınlanacak

Microsoft, Windows 10 Insider kullanıcıları için yakında Skype Evrensel Preview uygulamasını yayınlayacağını duyurdu.

Güncellenen sistemdeki son durum

@mehmetkarahanlı@

wp8_1-skype-ocg.jpg

Bugün, Skype Garaj Blog üzerinde yayınlanan blog yazısında Skype Takımı, önümüzdeki haftalarda, Windows Insider kullanıcıları için Skype Evrensel Windows Platform (UWP) Önizleme uygulamasının ilk sürümünü piyasaya süreceğinin haberini paylaştı. Uygulama ilk olarak Windows 10 PC’lerde yayınlanacak ve daha sonra Windows 10 Mobile cihazları üzerinde de aynı Skype UWP uygulamasını kullanmak mümkün olacak.

Skype-UWA-image-1024x576-600x338.png

Skype UWP Önizleme ile gelen yeni özelliklerinden bazıları şunlardır:

  • Microsoft Hesabınızda oturum açın ve Skype ID bağlantısı paylaşın
  • Gösterim ve kullanılabilirlik ayarı değiştirme
  • Mevcut Skype kişileri listesine bakma
  • Kişi listesündeki herkesle sohbet başlatma
  • Diğer kişinin yazdığını anlık olarak görme
  • Çıkış Yapma
  • Bire-bir ses ve görüntülü görüşme yapma ve mesaj gönderme
  • İfade ve Mojiler ile deneyiminizi kişiselleştirme
  • Fotoğrafları gönderme
  • Uygulama dışında gelen aramalar için bildirim ve mesajları görme
  • Mevcut grup sohbetlerine katılabilme
600x338Skype-yakinda-butun-cihazlar-arasinda-mesaj-senkronizasyonu-yapabilecek.jpg


Windows 10 Evrensel Skype uygulaması ile birlikte, Windows 10 ve Windows 10 Mobile’da sunulan Skype Video ve mesajlaşma uygulaması entegrasyonu da kaldırılacak. Fakat Mobil sürümde durumun nasıl değişeceği hakkında ise şimdilik bir açıklama yapılmadı.

windows-10-mobile-evrensel-skype-uygulamasi-sizdirildi-90621-600x353.png




Microsoft, ilk PC ve tablet kullanıcıları için UWP Skype uygulamasının yayınlanmasının ardından Windows 10 Mobile da için de bir noktada yeni Skype uygulamasını yayınlayacak. Ancak, Microsoft, Skype video ve Mesajlaşma uygulaması entegrasyonu korumak ve sadece kullanıcıların istedikleri zaman UWP Skype uygulamasını seçmek için tercih seçeneği sunabilir.


2c4d5b72-cd8f-404a-89c3-52dc9b69ebe1_29.gif


Microsoft, geliştirme aşamasında sağladığı kolaylık içim PC ve Mobile sürümleri ayrı ayrı geliştirirken, yerine mesajlaşma uygulamasını korumayı tercih edebilir. Fakat ileriki fenerde Skype Evrensel uygulamasının entegrasyonunu tekrar aktif etmesi gerekecek. Aksi takdirde bu, Apple’ın iMessage’ına rakip olarak Skype fikrinin sonu olabilir.


skype-logo-620.png
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst